10 matvaror du inte ska förvara i kylen

1. Tomater.
Tomater tappar smaken och den kalla temperaturen gör att mognadsprocessen stannar upp. Dessutom gör kylan att tomaterna blir mjöliga.
2. Basilika.
Basilika vissnar fortare när den står i kylskåpet. Den tar även upp smaken av de maträtter som ligger runt omkring den.
3. Potatis.
Potatisens stärkelse förvandlas till socker mycket snabbare i kylen och gör den mjölig. Potatis ska förvaras svalt men inte kallt.
4. Lök.
I kylskåpet blir löken mjuk och mjölig. Precis som potatisen ska den förvaras svalt och torrt. Men inte tillsammans! Tillsammans blir de snabbt tåliga.
5. Avokado.
Avokadon mognar inte i kylskåpet. Men ifall du har en avokado som du inte ska äta på ett tag kan du förvara den i kylskåpet eftersom den då kommer hålla längre.
6. Vitlök.
Vitlöken börjar gro ifall den ligger i kylen. Den kan också bli mjölig. Den ska också förvaras svalt och torrt istället.
7. Bröd.
Kylskåpet kommer göra ditt bröd torrt. Förvara den rumstempererat eller i frysen. ifall du ska frysa in brödet ska du se till att förpacka den noga, då behåller brödet sin saftighet.
8. Olivolja.
Olivolja kondenserar och får en smörliknande konsistens. Ställ den på en svalt och mörk plats.
9. Kaffe.
Kaffet förlorar sin smak i kylskåpet, och drar till sig andra lukter och smaker. Kaffe ska förvaras mörkt och svalt men du kan också frysa in det.
10. Honung.
I kylskåpet kan honungen kristalliseras. Den håller mycket bra i rumstempererat. 
 
 
1