Lindra huvudvärk och migrän

Jag vet att det är flera som lider av migrän eller obehaglig huvudverk och därför tänkte jag informera om enkla tips på hur man kan lindra sina besvär. Det blir så klart bättre resultat om man väljer att göra fler av dessa tips men förhoppningsvis så kanske det hjälper lite i alla fall. 
 
  1. Skiva rå potatis och lägg på pannan alternativt göra en isblåsa och lägga på pannan. Man kan även lägga en sval handduk över ögonen.
  2. Gör ett örtte av kamomill, ljung och pepparmynta. Låt det sjuda ett tag och seda svalna i cirka fem minuter innan du dricker det. Man kan även blanda kamomill och ingefära i varmt vatten.  
  3. Sätt dig på en stol med fötterna i en balja med iskallt vatten i 15 minuter. Alternativt varmt vatten med granbarr.
  4. Och till sist drick mängder med svalt vatten och lägg dig i ett mörkt och svalt rum och vila!
 
Ett annat tips är att fundera på varför du fick huvudvärk. Kan det vara på grund av sömnbrist, stress eller något du ätit? Det finns vissa matvaror som påverkar huvudverken lite extra. Ifall du har ätit mejeriprodukter, druckit kaffe, rödvin eller någon annan alkohol kan det vara en orsak till din huvudvärk. Man ska även undvika att äta salt då detta kan leda till uttorkning. Huvudvärk kan även utlösas av "dålig kost" längre perioder. Det är alltså viktigt att äta hälsosamt och motionera.
 
Ni kanske tycker att det låter konstigt att kaffe skulle utlösa huvudvärk men för mycket koffein kan faktiskt vara en stor orsak till migrän. Däremot kan lite koffein vara ett bra botemedel för huvudverk också. Man kan säga att lagom är bäst i den här situationen och du får känna efter och se vad som är bäst för dig.
Om ni känner till att ni är känsliga för mejeriprodukter kan osten vara den stora orsaken till huvudverk, speciellt lagrade ostar som ädelost, schweiziska, cheddar, gouda, och parmesan då de innehåller mycket tyramin. 
Och sist men inte minst, stressa ner, ta det lugnt och egna en stund i lugnt och ro mellan varven. Det är viktigt att ägna en stund åt sig själv och sina egna behov för att må bra. 
 
Hoppas att detta har vart till hjälp. Dela gärna med dig av dina egna tips!
Petra